SAKER JAG TÄNKER PÅ

Jag tänker mycket dessa dagar och det är både påfrestande men också skönt gentemot mig själv att få analysera och lugna mig själv med att det kommer en dag då det är över, och den dagen ska jag vara så redo för att skapa de resultat jag ville ha. Det kanske tar tre månader, ett halvår eller ett helt år, det vet vi inte nu, men allting blir bra tillslut och det får vi inte glömma. Och idag är det fredag, så härligt! Jag har jobbat både morgon, middag och kvällar typ hela veckan så nu önskar jag mig en lugnare helg med lite timmar i butiken och sedan hemma-häng.

Saker jag konstaterat och tankar jag har i huvudet just nu för att peppa mig själv genom denna tid:

– Jag har knappt några företagsutgifter vilket gör att jag kan vara trygg ganska lång tid framöver. Kommer jag att överleva om allt står stilla ett år? Ja, det kommer jag. Jag är har medvetet och sakligt byggt upp en trygg verksamhet under flera år, sakta steg för steg och med olika utvecklingar i taget. DET är min trygghet nu när jag inte lyckas med försäljningsmålen och spår en trist försäljningstid även ett tag efter denna smittspridning.

– Vi tvingas automatiskt till mer tid hemma och det ger mig lite annan tid för mina egna lite mer personliga projekt och sånt jag annars brukar få skjuta undan i en stressig vardag. Rensningar, djupdykningar och sälja av från både förrådslådor, hyllor och garderob. Och målartid, jag kan hinna måla i lugn och ro med mina färger för lite företagsobjekt som jag vill sälja i butiken framöver.

– Jag kommer vara sysselsatt trots dålig försäljning. Ett företag är ju inte bara att sälja, det är så enormt mycket bakom varenda köp ut till kund och jag har en lista som kontinuerligt fylls på av saker jag behöver göra; allt från att måla en möbel, annonsera och skapa material till att bokföra, laga, rensa leveranshyllor, förbättra och lära mig om. Skönt, jag kommer inte klättra på väggarna.

– Support your locals, det tänker jag göra genom hela den här pandemin. Ett budskap som jag förstår så väl, jag vet ju själv hur viktig varenda beställning, köp, gillamarkering, kommentar och delning är nu. Jag förstår att man inte kanske har råd, kan eller vågar shoppa i läget som råder, men supporta då genom att bara gilla, dela eller prata om de små företag (allt är gratis) som är viktiga för dig. Allt betyder något och vi måste tänka på varandra, det kan vi väl alla bara vara överens om?

27 Replies to “SAKER JAG TÄNKER PÅ”

  • Ja det är så viktigt att se över sitt egna nu, och liksom bara genomlida detta.. Glad för att jag kan kännna mig trygg på så sätt. Kram

 • Usch, förstår att det måste vara extremt jobbigt som egenföretagare i dessa tider. Även om (mot förmodan) de två bröllopen jag ska koordinera i sommar blir inställda är det inte min huvudsysselsättning utan jag kommer ändå få en fast inkomst från läraryrket, det känns tryggt. Läser om alla som blir varslade, så hemskt 🙁

  • Ja det är det nog för alla, oavsett bransch och hur stor eller liten man är… Nej det är en himla tur och jag har ju också några timmar på sidan av som kommer komma in, så helt stillastående blir jag inte förhoppningsvis. Så hemskt med alla som blir arbetslösa!

 • Skönt att du inte kommer klättra på väggarna framöver i alla fall haha! Tycker det är hemskt vad företag drabbas av detta och även får skära ner på personal. Tycker du fått med väldigt mycket positivt ”i det hemska”, att du fokuserar på allt du kan göra nu om jag kan förklara det så! Stor kram <3

  • Haha ja det är skönt! Det är verkligen hemskt, man kan knappt förstå hur många som drabbas, alla drabbas liksom. Tack snälla och det är nog det viktigaste nu, att våga fokusera på det positiva mitt i stormen. Kram <3

 • vvi säger att detta är en id för du ska hinna ”lite annat” nu då som du gör och du hinne a de lugnt <3 Ta han om dej kram

  • Ja, det säger vi och samtidigt jobba på sånt som gör mig ännu starkare den dagen allt blir som vanligt igen :)<3 Ta hand om dig! Kram

 • Du är så duktig du är verkligen steget före och tänker brett, det märks då att du är rätt person för detta, måga företag kommer ju lägga ner

  • Tack snälla och ja, det gäller verkligen att ha överseende om att ALLT kan hända, för man vet aldrig.

 • Kul att få ta del av dina tankar kring allt detta. Hoppas verkligen att detta vänder nu i April/Maj. Vill inte att vi ska behöva vara oroliga för detta under sommaren 🙁

  • Tack för att du tycker det. <3 Ja det hoppas jag med, är så trött på detta läge nu och vågar knappt gissa på hur länge krisen kan pågå.... 🙁

 • Så himla skönt att du inte har så stora företagsutgifter, kan förstå att det är stressigt och jobbigt att vara egenföretagare i sådana här tider. Vi får hålla tummarna för att det ger med sig snart och att vi kan börja leva som vanligt snart 🙂

  • Ja det är nog min trygghet i detta faktiskt. Men klart det känns, man vet ingenting, mindre folk och turister till påsk. Jag det får vi verkligen göra! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *