DREAMS EGETFÖRETAG EVERYDAY GOTLAND HOME

STYLEMOOD: SUMMER UPDATE

– Inlägget är i samarbete med mitt egna företag StyleMood, www.stylemood.se –

3 positiva saker som skett senaste veckorna? Julbeställningarna är lagda hos mina leverantörer och redo att anlända för kampanjfotograferingen som börjar i slutet av augusti för att produkterna sedan ska släppas online 1a oktober. Jag har sålt för lika mycket som jag gjorde första året som egenföretagare på de senaste 3,5 veckorna vilket känns som ett sånt framsteg, det är så tufft emellanåt och efter veckor med bara inköp så är det revansch att se att det ger merköp hos kunderna i nästa led. En annan positiv sak är alla härliga besök

Hur ser företagsplanen ut från den ståndpunkt där jag står nu? Jag läste faktiskt vad jag skrev på denna fråga för ett år sen och oj vad mycket längre jag har kommit sen dess, allt från mitt tankesätt kring hur nästa utvecklingssteg ser ut och till tron på just det jag gör. Från idag ser företagsplanerna ut som följande; öka marginalen, satsa på butiksförsäljning på sommaren och komma igen i webshopen när hösten börjar. Dessutom finns det stora planer för butikens utveckling, jag kör sommaren här i samma lokal som tidigare men sedan är planen att jag flyttar in butiken i ett av de stora fina trähusen på gården, för att starta ett gemensamt koncept med mamma inför nästa sommar. Det stärker mig att det kommer bli mer trivsamt och jag tror verkligen att det kommer bli något så mycket bättre, både för mitt företag och för mammas egna.

Min personliga favoritprodukt? Det måste vara de nya tyggungorna, ull-underläggen från GrafitGrå och strandväskorna förstås! Idag har jag packat upp en massa nyheter i butiken och jag ska försöka visa er alltihopa så ni kan hitta nya inredningsfavoriter.Hur ser marknadsförings-strategin ut i dagsläget? Den är under uppbyggnad och planering inför hösten efter att jag upplevt ett kraftig bakslag pga de nya algoritmerna i sociala medier och behöver därför börja om. Men idag har jag nya verktyg efter att ha pluggat marknadsföring i maj och det känns bra, jag har flera planer som gäller både den lokala marknaden och den marknad som jag når med webshopen.

Vad för produkter är på ingång i nästa leverans? Förutom den leverans som kom idag med textiler, kuddar och hyllor, flaskor och massa annat så är det ytterligare en ERNST-leverans påväg till butiken just nu som innehåller sittdynor, mjölkkannor, skålar och fler tekoppar. Stengods-serien har varit megapopulär senaste veckan så nu behövde jag fylla på lagret för de kommande sommarveckorna
Kvartalsmål som ska vara uppnådda innan 1a oktober? 6000 följare på instagram, ökning i antal webshopbeställningar, lansering av julprodukterna ska ha skett och förhoppningsvis har jag fått flytta in butiken i nya lokalen. Dessutom ska jag ha sålt för x antal kronor så att jag ligger i fas inför mitt årsmål och förberett alla kampanjer fram till jul.
Kundernas favoritprodukter? ERNST’s stengodsserie, solhattar, badlakan och plädar är helt klart det jag säljer mest av just nu och det känns toppenkul!
Företagslängtan? För ett år sen svarade jag på denna fråga genom att berätta att jag ville öppna upp StyleMood i fysisk form och tänk nu har jag snart drivit butiken i redan ett helt år efter att jag bestämde mig förverkliga min företagslängtan. Idag längtar jag efter att få bredda det så att försäljning och förtjänsten ökar, för att kunna börja leva på företaget på riktigt vilket jag inte gör än.
Nästa deal? Jag har valt att nu under sommaren endast ha speciellt utvalda deals och kampanjer som gäller i butiken för dagen/veckan, men annars så kommer jag ha lite härliga förköps-erbjudanden på höstens varor längre fram som ska gälla i webshopen.
Bästa business-citaten jag vet? Fortsätter på temat om att allt jag gör idag är värt det imorgon, jag älskar såna citat och tycker att det är så peppande. Jag har ju redan kvitto på det, att det är värt varenda minut och allt slit för att nå framgång imorgon.
Ekonomimål och pengaprat? Det går uppåt, marginalerna förbättras, fraktpriserna fortsätter att öka för mig som företagare men jag biter ihop och testar mig fram för att minska kostnaderna och jag ser att mitt årsmål är realistiskt! Heja!
Utvecklingstankar för tillfället? Att förnya mig med ny, mysigare, finare och en mer lockande butikslokal, samköra ett koncept och internt samarbete med min mamma så att hon får utveckla det hon drömmer om och att jag ska ta ut min första lön ur ett företag jag själv har byggt upp.

 

(43) Comments

 1. Åh så härligt inlägg<3

  1. Johanna Utterberg says:

   Ja verkligen <3

 2. Åh kopparna var ju hur fina som helst<3

  1. Johanna Utterberg says:

   Ja visst är de underbara <3

 3. En dag kommer du säkert kunna leva på ditt företag och heja dig! 😀 Kramis

  1. Johanna Utterberg says:

   Det hoppas jag, det är mitt största mål! 🙂 Kram

 4. Spännande och roligt inlägg! Älskar citatet 🙂

  1. Johanna Utterberg says:

   Tack snälla du!! Ja visst är det bra 🙂

 5. Vad kul att det går så bra för dig!

  1. Johanna Utterberg says:

   Ja det är verkligen så roligt!!

 6. men oj va skoj att det går så bra duktiga du grattis ! idag finns receptet upp så gott bröd !! kram

  1. Johanna Utterberg says:

   Ja det känns verkligen som framsteg! 🙂 Tack snälla! Kram

 7. Men wow; det är ett riktigt stort framsteg måste jag säga 😀 Kul att det går så bra för ditt företag 😀

  1. Johanna Utterberg says:

   Det är det absolut och det är jag så stolt över 😀

 8. Vad roligt att läsa 🙂 Tycker det är så spännande att läsa om ditt företagande

  1. Johanna Utterberg says:

   Vad kul att du tycker det, så roligt att höra!! 🙂

 9. Så roligt, julen känns så långt bort i värmen och samtidigt vet man ju att från augusti går det så fort 🙂

  1. Johanna Utterberg says:

   Ja visst gör den det, men sen går hösten i rasande fart så jag måste ju vara färdig med allt sånt och beställningsunderlaget redan nu 🙂

 10. Älskar att läsa dina såna här inlägg 😀 Och jävla instagram… Jag förlorar så jävla mycket sen de började med de nya algoritmerna. Sen verkar jag ha många följare som ser mina bilder men som inte ens gillar dom vilket får en att undra varför personerna ens följer en? Du gillar alltid mina bilder och är ofta den första på varje bild <3 Jag gillar alla dina bilder men har märkt att inte alla dyker upp i mitt flöde 🙁

  1. Johanna Utterberg says:

   Åh vad glad jag blir att du skriver att du älskar dessa inlägg!! 😀 Jaaaa fyfan vad jag är irriterad på det och det finns ingen charm med det längre när allt blivit så förstört och man inte ser dem man vill ha koll på… Klart jag gillar dina bilder, älskar dem och är så tacksam för varje like du ger mig också <3

 11. ÅHH vilka härliga bilder 🙂 sv; Men tack gulle 😀

  1. Johanna Utterberg says:

   Tack snälla du 🙂

 12. Så kul och läsa dessa inläggen. Så glad det går bra för dig, och spännande med ny lokal och något ihop med din mamma 🙂

  Ja det skall bli underbart med spa i höst 🙂

  1. Johanna Utterberg says:

   Tack snälla för peppen och ja, jag tror att det konceptet kommer bli så himla bra! 🙂 Det kan jag tro!

 13. Vilka underbara muggar!!

  1. Johanna Utterberg says:

   Eller hur!!

 14. Super härlig inlägg <3 Tänk, i den branschen du är i får man tänka på jul redan nu *haha* Men gäller ju att ligga steget före hela tiden 🙂 Vi åker till Gotland nästa helg raring så vi ses snart <3 Kramen

  1. Johanna Utterberg says:

   Tack snälla och ja, det är ju så kul att man faktiskt får ligga steget före 🙂 Åh då ses vi snart vännen <3 Kram!

 15. åh så kul att läsa och få ta del av vännen 🙂

  sv; ja jag tyckte att den bilden stämde så bra! <3

  nu blev jag ju sugen på jordgubbar. haha! 😛
  hoppas att allt är bra med dig i sommarvärmen och att du har en fin helg vännen 🙂 kramar <3

 16. Ååh du är så grym!!!

  1. Johanna Utterberg says:

   Tack snälla du!!!

 17. Tycker verkligen att det är så givande att läsa dina inlägg om företagande & hur du tänker/har för mål!

  1. Johanna Utterberg says:

   Åh vad kul att du skriver det och vad glad jag blir! 🙂

 18. Åh kopparna!! 😃

  1. Johanna Utterberg says:

   Visst är dom fina 🙂

 19. Vad roligt att det går så bra för dig! 😀
  minns ju när du började 😀 Så kul att följa 😀
  Heja dig!

  sv: trodde inte jag hade så gröna fingrar som det visade sig 😛

  Kram
  Nu känns växterna som mina små bebisar 😛

  1. Johanna Utterberg says:

   Ja, det är ju så himla kul att se framstegen 🙂 Och tack snälla!!!

   Kram

 20. Vad roligt att kunna flytta butiken till ett annat ställe och få hjälp utav din mamma och vice versa. Hoppas att det kommer att bli bra 🙂

  1. Johanna Utterberg says:

   Ja precis, det kommer bli sjukt bra när det rullar igång!! 🙂

 21. Va roligt att de går så bra för företaget 🙂

  1. Johanna Utterberg says:

   Verkligen roligt! 🙂

 22. Vad härligt att det går så bra för dig nu! 🙂

  1. Johanna Utterberg says:

   Ja, det känns så kul 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *