TIDEN SEGLAR IVÄG, DET GÅR FÖR FORT

Dagarna seglar iväg, det går för fort. Och jag tänker att ”nästa vecka…” då ska jag ta en dag i soffan och bara göra ingenting, ”då har jag tid…” eller ”då är det lugnare…”, men det där då:et kommer aldrig. Black Friday har passerat, vilket innebar extra jobb för både prisändringar på hela sortimentet i webshopen (ja jag sitter och ändra pris på varenda vara, vilket är över 270 stycken) och lite mer öppet i butiken än vanligt. Till min besvikelse så blev det ingen höjdardag, jag trodde på ett högre tryck i webshopen och framför allt på fler beställningar efter min fantastiska höstutveckling, men huvudmålet att sälja för mer än förra året klarade jag ändå. Tror att ”tjatet” från alla stora kedjor gör att man som litet företag lätt sållas och glöms bort, hur bra erbjudanden man än har och därför drabbas man, eller så hade jag helt fel taktik inför dagen för att lyckas få fram mina erbjudanden. Att man blir besviken är bara ett sunt tecken på att man vet vad man kämpar för tycker jag, men det sticker ju såklart lite extra när man inte riktigt lyckas efter att ha lagt ner mycket tid och kraft inför en sån dag så då hoppas man att försäljningen ska få sig en liten pik. Nåja, jag får komma igen nästa år, ännu bättre!

Fyndade ni något på rean? Jag tycker själv att det är roligt att passa på att shoppa en sån dag, klickade bland annat hem sambons julklapp (hoppas han kommer bli så glad) och några fler. Fick dessutom sån julkänsla när det for snöflingor i luften när jag körde hem från butiken tidigare idag, så imorgon tänkte vi baka första omgången lussebullar och så ska jag nog försöka muta Patrik så att jag åtminstone kan börja smyga in lite jul här hemma i form av hyacinter, adventsljusstake och stjärnor. Vi får väl se om jag lyckas!

16 Replies to “TIDEN SEGLAR IVÄG, DET GÅR FÖR FORT”

  • Jag bojkottar alla lurar-fasoner från storföretagen och de som tjatar, så tröttsamt!

 • Förstår dig. Nog lätt att det blir så, med ny vecka så kommer nya saker 😉
  Du är så himla duktig med allt<3 Grym är du!
  Jag köpte några pennor från ett annat märke ( brukar köra med promarker) men varit sugen att prova dessa, som heter "Touch".
  Jag och mina pennor haha 😉 *ler*. handlade dem på nätet, är ett fan av nätshopping 😉

  Hoppas Du får en Fin söndag 🙂
  Kramar

  • Ja, det blir ju det men precis, det har du helt rätt i 🙂 Men gulle du, taaack <3
   Vad roligt, då hittade du någonting nytt iaf 🙂
   Ha en fin vecka vännen 🙂 Kramar!

 • Jag spenderade 10.000 under Black Week xD Men det kommer en bra förklaring till varför i min haul! Jag tror att en faktor kan vara som du säger att många glömmer bort de små företagen för att de stora syns mest men sen är det också många som bojkottar denna helgen. Kan säga att jag själv inte heller tjänar speciellt mycket längre. Förr kunde jag ta in flera tusen men nu får man vara glad om man ens kommer upp i några hundralappar. Nästa år kommer jag inte pusha på samma sätt som jag gjorde i år. Känner inte att jag tjänar något på det men jag hoppas att det går betydligt bättre för dig nästa :*

  Btw så får du gärna lägga upp receptet på dina musslor 😀

  • ÅH HERRE MIN GUD!!!!????! Hahah!! 😉 Ja och så tror jag att de flesta handlar mer hållbart idag, dvs om de är ute efter något speciellt och inte bara en massa spontanköp hur som helst och då vinner ju dom som syns, hörs och tjatar, dvs storföretagen…. Ska också tänka om inför nästa år!
   Det ska jag försöka göra någon gång 😀

 • Synd att det inte blev lyckat under black friday, men håller med dig. Det har förmodligen med att göra att alla butiker kör med det 🙂

 • Åh så tråkigt att du inte riktigt nådde dit du ville med Black Friday, men underbart att du ändå nått ditt huvudmål! 😀 Jag har fått uppfattningen om att många fler verkligen börjat tänka igenom sin konsumtion och slutat spontanhandla saker för att de är billiga eller till ett bra pris. Årets julklapp blev ju trots allt ett återvunnet plagg vilket är helt fantastiskt då samhället i stort börjat ta ett större ansvar, och var man ute efter att göra ett specifikt fynd under Black Friday tror jag många använde sig av jämförelsesajter och vände sig till de större kedjorna, vilket tyvärr drabbar småföretagarna 🙁 Sluta inte kämpa, du är grym på det du gör! <3

  • Ja, det gör mig lite besviken men tror att det ligger mycket sanning i ditt resonemang och det är ju så bra. Sen förtar tjatet och storföretagen positionen av all försäljning pga sin synlighet och det faller väl egentligen bara naturligt. 🙂 Aldrig att jag slutar kämpa, jag vet vad jag vill och vart jag ska, tack för peppen! <3

 • Angående Black Friday så tror jag att mycket ligger i att butiker höjer priserna två veckor innan och sen sänker ner till normalpris. Dock vet jag att du inte gör det, men en annan teori jag kan känna är att man har Black Friday en månad innan jul. Dock ska man handla julklappar men plånboken börjar redan skrika trots bra erbjudande. Dock bara en teori, men jag tror du kommer fram till något bättre nästa år. Du kommer lista ut detta, LOVAR!

  • Precis, det tror jag att du har så rätt i, och det är ju så jäkla lurigt med allt sånt. Typiskt storföretagen dessutom! Jag skulle aldrig göra så, det är inte okej… Vad bra att du vet det och tack för peppen, nästa år ska jag göra det ännu bättre men enklare, så det håller jag tummarna för!!! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *