VÅR KAMP FÖR ATT BLI GRAVIDA

MILJONER TACK för alla gratulationer om att vi ska få bli föräldrar, tack för att ni delar vår lycka! Det här är verkligen en gåva vi inte tar för givet och jag vill berätta att vi är ett av alla de par, som fått kämpa och levt i sorgen över att längta efter barn i många år, fått diagnosen ofrivilligt barnlösa och nu äntligen blivit gravida med hjälp av IVF. De senaste åren har vi genomgått utredningar på flera kliniker, fyra omgångar letrozol (tablettbehandling), massa gynbesök, månader med injektioner och sprutor, väntetider, ett första avbrutet försök pga feldosering, ytterligare en misslyckad IVF-runda där inget av våra embroyn klarade sig, mörker, förtvivlan, återföring som ej fäste, ett överstimulerat äggplock och otaliga vändor till kliniken i Stockholm (eftersom Gotland inte har någon egen IVF-klinik).

För mig har det varit jättesvårt att acceptera att livet ska vara såhär orättvist, att försöka leva med tanken att jag kanske aldrig skulle få bli mamma och se hur andra knäpper med fingrarna och magi bara uppstår. Men inte för oss, inte på så många år eller försök. Känslan av vara så ensam (fast mitt realistiska jag vet att vi är så många som kämpar), det har gett mig både panikångest och depression, gjort mig tyst och jag har tänkt så mörka tankar om allt men framför allt mig själv, min kropp och varför vi ska straffas med det här. Patrik har varit mitt allt i vår tuffa resa, vi har växt än mer samman i vår relation, han har tröstat mig, torkat mina tårar och kämpat för vår dröm om en familj de stunder jag inte orkat, och tvärtom. Det finns ingen som är mer redo att bli världens bästa pappa, än honom.

Men så, just like that. Insättningen i januari LYCKADES. Den blev du, vår älskade lilla bebis som vi nu väntar i oktober. Vi är så oerhört lyckliga, tacksamma och längtar ihjäl oss efter dig.

Till alla er som kämpar, jag SER och HÖR er, vet hur omöjligt det känns att ens leva vissa dagar. Inga ord lindrar smärtan, men jag vill påstå att jag börjat tro på mirakel nu, håll fast vid hoppet.

16 Replies to “VÅR KAMP FÖR ATT BLI GRAVIDA”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *