VÅR LILLA ÄLSKLING, VÅR OTTO

Det har gått drygt en månad sedan jag bloggade sist. Och plötsligt har jag ett helt liv att skriva om. Ett nytt liv, vår Ottos liv. För ja, han kom tillslut, fyra dagar efter BF, där jag nästan höll på att bli tokig och efter en alldeles fantastisk förlossning. Jag fick en sån revansch mot all rädsla, ångest och känslor som jag burit inom mig de senaste åren, mot depressionen som IVF:en drog med mig i och mot tankarna om mig själv och min kropp. Har mycket att bubbla ur mig om kring förlossningen, om ni skulle vilja läsa för jag vill berätta att den kan vara helt fantastisk också, även om man är rädd.

Och Otto, alltså vår lilla älskling. Vi är så kära i honom. Han föddes den 15e oktober klockan 04:39 och var såklart, liksom alla bebisar, alldeles perfekt. Kan inte riktigt förstå att han blir en hel månad idag redan, det är som att han alltid funnits för han är så självklar i vår lilla familj, samtidigt som det känns som om han kom igår jämfört med hur många år vi väntat på just honom. Han är så fin. Så lik Patrik, så snäll och när han ler, ler han med hela ansiktet. Det är verkligen magiskt, ännu ibland overkligt och jag njuter så så så mycket, av varje dag och minut, för livet blev något helt annat när han kom. Jag blev någon annan, jag blev äntligen mamma.

Den senaste månaden har vi spenderat med Otto med andra ord. Tittat, beundrat, njutit, myst, pussat och hållit om. Delat honom och stunder med familj, syskon och vänner. Öppnat så många presenter, gått barnvagnspromenader, jag (och min lilla medhjälpare) har börjat jobba igen, vi som familj har hittat någon slags av vardag och hunnit reflektera lite över hur vi vill att livet ska fungera nu. Vi har lärt känna vår lilleman, hans behov och fascinerats över all hans utveckling som han redan gjort. Tänkt att nu måste tiden stå still en stund samtidigt som vi inte kunde bry oss mindre om allt annat runtomkring, för han är här nu. Som jag säkert sagt tusen gånger den senaste månaden – jag är världens lyckligaste. 

16 Replies to “VÅR LILLA ÄLSKLING, VÅR OTTO”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *