DREAMS EGETFÖRETAG EVERYDAY GOTLAND HOME INTERIOR NEW IN STYLEMOOD

FÖRETAGSUTVECKLING STYLEMOOD

– Inlägget presenteras i samarbete med mitt egna företag StyleMood –

Ni vet ju att jag vid var tredje månad gör mina kvartals-analyser och det är så himla intressant att se hur utvecklingen ter sig. Jag ser alltid till att jämföra mig med föregående år, under samma period, eftersom det är den som motsvarar det jag vill förbättra när jag sätter upp mina mål. Den här två senaste kvartalen har varit mina bästa hitintills och anledningen är enkel att förstå då jag hade första riktiga sommaren med den fysiska butiken. Dock vill jag nästa påstå att det stora steget har varit det som jag tagit i september och oktober med webshopen för jissus vilken ökning! Jag kunde inte låta bli att titta på lite fler siffror för att försöka att bara insupa vad de senaste veckorna slit av min företagsresa faktiskt givit mig.

– Jag har ökat antalet beställningar för sep-okt med hitintills nästan 122%, dvs mer än dubblat antalet webshop-beställningar (kom ihåg att det bara är 23e ännu och att ökningen kan utökas mer).

– Denna ökning av antal webbeställningar har dessutom medfört att min försäljning i webshopen har ökat med nästan 470% (!!) vilket är en helt galen ökning och jag tror knappt att det är sant.

– Jag har skapat min egen julkalender, lanserat den, marknadsfört den, sålt den och nu dessutom levererat den. Allt under mindre än två månaders tid och att ha gjort något så eget som uppskattas känns amazing!

– Från och med denna vecka har jag öppnat upp för beställning i fler nordiska länder, jag ger mig utanför Sveriges gränser och skapar nya marknader! Länder som jag nu levererar till är Sverige, Danmark och Finland.

– Jag har redan dubblat min totala årsförsäljning (och det är bara oktober) från fjolårets. Nådde ju mitt årsmål i slutet av augusti och sen exploderade ju bokstavligen webshopen med säljrekord och ökningar av antalet beställningar och fantastiskt nog så fick jag en sån häftig utveckling efter sommaren, som man anser är den bästa försäljningstiden.

– September slog alla rekord och var min bästa webshop-månad någonsin! Det känns så viktigt att se just dessa resultat nu när webshopen snart fyller 3 år.

Fler gotlänningar hittar till butiken och det har medfört att jag har haft högre försäljning i den fysiska butiken än förra året även om jag valt att bara ha öppet 1 dag i veckan under september-oktober. Men snart trappar jag upp för julen och kör mer öppet, vilket blir så mysigt med glögg, tända ljus, ljusslingor och härlig julstämning!

Pssst…. alla produkter hittar ni i webshopen förstås så kika in på stylemood.se!

Förstår ni vilken resa jag hunnit göra de senaste 2 månaderna?! Det är en overklighetskänsla som infunnit sig hos mig och jag är så glad att jag är så noggrann med att föra analys, siffror och statistik för att påvisa hur utvecklingen går, för min egen skull för det är så lätt att missa alla resultat och bara fortsätta vara ”mitt i det” utan att hinna reflektera. Men det här gör ju att jag kan inte vara något annat än så nöjd, jag är så stolt över vad jag har skapat och hur långt StyleMood har kommit! Här ska firas!

(32) Comments

 1. Alltså vad roligt med denna utveckling, att du skickar till fler länder än Sverige och att det gått så bra med försäljningen! 😀 Wow!

  1. Johanna Utterberg says:

   Ja känns stort för någon som är så liten som mig! 🙂 Tack snälla! 😀

 2. Det är så galet kul att det går så bra för din webbshop du lägger ner så mycket arbete på den att det ska vara så =D

  1. Johanna Utterberg says:

   Ja det känns så himla bra!! 😀

 3. alltid fina bilder
  men va skoj att det ökar så dukiga dej norge blir näta då ? =)

  1. Johanna Utterberg says:

   Tack snälla du! Det är verkligen superkul 🙂 Nja, dom är ännu megadyra att skicka till, så får tänka på hur jag ska lösa det i såna fall med frakten 😉

 4. Jag är så himla glad för din skull! Vet hur mycket du har kämpat och det är så himla roligt att få följa din resa. Jag har ju varit med enda sen start och det är fantastiskt att se hur bra det går för dig. Naturligtvis har du mött motgångar men kan inte sluta le för jag är så glad för din skull <3

  1. Johanna Utterberg says:

   Tusen tack fina du, jag blir så himla glad (och rörd) av att du hängt med sen början och att du glädjs så åt mina framgångar, det är en sån peppig känsla! TACK <3

 5. Du är så grym och Ditt företag med! 🙂
  Så roligt för dig, du är så värd allt<3 Heja dig!

  Kramar!

  1. Johanna Utterberg says:

   Tack snälla du!! 🙂 Ja, det känns så kul att allt slit lönar sig <3 Kramar!

 6. Wow så mycket fint!! 🙂

  1. Johanna Utterberg says:

   Tack snälla du! 🙂

 7. Så kul att företaget växer!!

  1. Johanna Utterberg says:

   Det är verkligen så skoj!!

 8. Åh vad roligt att det går så bra!!! Ökning med 470% är ju heeelt sjukt!! GRYM!

  1. Johanna Utterberg says:

   Ja, det känns så skönt att allt slit lönar sig!! TUSEN TACK, helt galet jag vet!!!!! <3

 9. Såå fint, verkligen mysigt! Kram

  1. Johanna Utterberg says:

   Tack snälla!! Kram

 10. Åhh så kul! 🙂 Det är så himla roligt att läsa om hur bra det går för dig, blir så peppad av att läsa det 🙂 Måste verkligen vara en underbar känsla att se hur det utvecklas

  1. Johanna Utterberg says:

   Ja superkul och vad roligt att du gillar att läsa dessa inlägg, tack snälla!! 🙂 Det är verklig så häftigt att se att allt slit lönar sig!

 11. sv: då äre ju verkligen dax hehe 😛

  så fina saker och kul att läsa 😀

  1. Johanna Utterberg says:

   Ja verkligen 😉 Tusen tack!! 😀

 12. så hiiiimla roligt, du är så duktig!

  1. Johanna Utterberg says:

   Ja så kul och tusen tack för att du tycker det!!

 13. Men alltså OMG!!! Du är verkligen en sån sjuk POWERWOMAN! Blir så galet imponerad av allt du lyckas göra <33

  1. Johanna Utterberg says:

   Jaaa, visst är det sjukt!??! TACK SNÄLLA DU för peppen!!!! <33

 14. Men vad roligt att det går så bra för dig! Måste kännas helt fantastiskt. 🙂

  1. Johanna Utterberg says:

   Ja, det känns verkligen helt fantastiskt bra!! 🙂

 15. Alltså wow, du är grym!! Du har ökat med mycket, skaffat en julkalender och levererar till flera ställen än Sverige. WOW, är sååååå PEPPAD PÅ RESTEN AV LIVET MED DITT FÖRETAG!! <3

  1. Johanna Utterberg says:

   DU ÄR BÄST SOM PEPPAR MIG SÅÅ!!!! Ja, det har blivit en sån jäkla ökning och succé, så himla glad för det!! <3

 16. Hoppas du haft en fantastiskt fin dag!! Kram

  1. Johanna Utterberg says:

   Tack desamma!! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *