STYLEMOOD: AUTUMN UPDATE, DEL 2

– Inlägget presenteras i samarbete med mitt bolag StyleMood AB –

Dags för kvartalsrapport nummer två nu när jag åtminstone hunnit fylla igen dess period i mitt försvunna Excel-ark. Förra årets tredje kvartal var helt galet, det var fantastiska ökningar på de flesta områden med 100-250 % och huvudmålet var ju därför förstås att under årets juli-september se till att ha sålt lite bättre än fjolårets siffror under samma period. Och det har jag gjort, jag har lyckats öka kvartalets försäljning med mer än 50% (rättare sagt 54% ökning totalt) och det känns ljuvligt att ha fått betalt för slitet jag lagt ner. Under augusti ökade jag ca 37,5% i fysiska butiken, men ännu bättre var det i september där ökningen var 75%. Detta är tydligt ett resultat på att vår nya fysiska butik givit sig ett namn och en plats på kartan, allt fler lokalbor hittar dit och återkommer vilket gör att ”säsongen” liksom blir längre även där och det känns tryggt att ha med sig inför 2020. Webshopen däremot visade sämre siffror jämfört med förra året under juli och augusti, men totalt ökade den ändå 35,6% då september var en riktigt bra försäljningsmånad med sin ökning på över 57% och det gjorde sitt för kvartalet.

Såhär, när man får allt fler år på nacken i branschen så är det rimligt att det planar ut när man tillslut haft de stora utvecklings-sprången och jag är beredd på att såna där galna ökningar som jag hade förra året inte kommer igen lika lätt, särskilt inte utan betydande utvecklingssteg eller strategier. Dock har jag ju under detta år äntligen tagit steget och blivit med en så mycket större och mer ”riktig” butik och det tror jag att jag kommer få fortsätta se resultat på även inför kommande kvartal. Den fysiska butiken kommer förhoppningsvis ge ett betydligt bättre resultat i år än fjolåret och det känns häftigt, jag vågar hoppas och hålla tummarna för det då oktober börjat fantastiskt och alla fantastiska events ännu ligger framför mig/oss.

30 svar på ”STYLEMOOD: AUTUMN UPDATE, DEL 2”

 1. Vad roligt att läsa att det bara går bra för dig på Style mood. Det är härligt att det känns bra även 😀
  All lycka till dig kring julen och så vidare <3

 2. Du är så himla duktig och jag tror det är viktigt att vara realistisk precis som du är. Hoppas att försäljningen kommer öka nu under vintern med allt fint som du kommer få in 😀

  1. Åh tack snälla! Ja det tror jag är så viktigt, för man måste inse att vad som helst kan hända på marknaden och att det faktiskt inte alltid är nerförsbacke efter att man startat. Tack snälla, håll tummarna! 😀

 3. Härligt att höra att allt går så bra 🙂 Och det är säkert so, du skriver att det självklart inte kan vara galna ökningar varje år ju äldre företaget blir. Tycker ändå att det har ökat på rätt bra även detta år, kul! 🙂

  1. Tack för det 🙂 Ja man måste vara realistisk för det är klart att det kan vara så i början men sen blir allt stadigare och då blir det inte lika galna ökningar och förstås även nedgångar emellanåt 🙂 Ja det har det ju verkligen och det är så kul! 🙂

 4. Johanna, jag är så oerhört glad för din skull – vilka framgångar! Heja dig och lycka till även fortsättningsvis. <3

  Svar: Tack för din kommentar. Riverdale är en sevärd serie.

  Kram

  1. Åh tack snälla Jasmine <3 Vad glad jag blir att du är så glad för min skull, TACK!!!

   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *