VÄRLDEN – SVAR PÅ FRÅGESTUND

Har du bott nån annanstans än på Gotland?
Nej det har jag faktiskt inte gjort, jag har bott här på ön i hela mitt liv förutom de perioder då jag bott i backpacker-ryggsäck och varit ute i stora vida världen.

Vill du fortsätta bo där?
Absolut! Jag känner ingen som helst längtan till att bo någon annanstans faktiskt. Många flyr till fastlandet för att studera, testar storstadsliv och reser långt bort för att försvinna en period, men majoriteten av dem kommer tillbaka eller längtar hela tiden hem. Så jag behöver inte testa det ens, vill inte bli en sån som måste sakna Gotland.

Vad ska man se och göra där (Gotland)?
Jag tycker att man ska se landsbygden och åka ut till vackra platser med magiska vyer och landskap (typ Hällarna, Furillen, Fårö och småvägarna på södra ön), besöka mysiga gårdscaféer och småbutiker längs vägarna, ta en räklåda vid Katthammarsviks Rökeri eller en burgare på Surflogiet i Tofta, köpa massa bullar och sockriga godsaker hos Sylvis Döttrar på Fårö, promenera längs vackra stränder, äta kvällspizza på Leva Kungslador, se naturen, bada, ta en promenad på kullerstensgatorna i Visbys innerstad och beundra öns fantastiska solnedgångar. Och förstås (om jag får bestämma helt) komma förbi min inredningsbutik så att jag får träffa er live!

Du får bara välja en plats på hela Gotland, vilket är ditt smultronställe?
Åh…. Står i kvalet mellan att svara den lilla orten där Patriks släkt har sitt sommarställe, min barndoms-socknen Västergarn, Fridhems-stranden eller min favoritstrand på Fårö. Alla är platser intill havet, så det måste ju innebära att jag tycker om sånt mest, men om jag ska svara en plats så väljer jag nog Fridhem som är ett ganska nyfunnet smultronställe för mig faktiskt!

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
På en strand i Vietnam med en fruktshake i handen.

Om du måste välja, solsemester eller skidsemester?
Jag är en sån som gillar båda två, älskar solen och älskar att åka utför i vintriga landskap. Men väljer nog helst solsemester, laddar batterierna mycket bättre i värme tror jag. Fast en resa till Alperna hade ju varit så coolt med.

Om du fick välja exakt vart som helst i världen, vart skulle du helst vilja bo?
Jag bor där jag vill bo som sagt. Men det gör inte att jag inte drömmer om att få resa, komma bort och se världen då och då.

Ditt drömresmål?
Afrikas savanner och Japan bland annat, men sen så vill jag förstås åka till Sydamerika någon gång, bila genom USA och så mycket annat!

Något resmål som du absolut inte vill åka till (förutom krigsdrabbade länder)?
Turkiet faktiskt, dit vill jag inte åka!

Solsemester eller storstadssemester?
Här, återigen, gillar jag båda! Jag älskar storstäder som London, Barcelona, LA och Bangkok men också resor till värmen och solen där man bara får njuta av strandliv när man är iväg. Så jag föredrar kanske solsemester, men älskar att planera in två dygn i en storstad innan man reser hem, så har vi gjort ofta i Thailand bland annat.

34 svar på ”VÄRLDEN – SVAR PÅ FRÅGESTUND”

 1. Håller med dig i allt som man ska se på Gotland. Vi var i somras på ett nytt ställe som var magiskt. Smöjen sägs vara Gotlands allra bästa kalkbrott som man även kan bada i om man törs. Jag vågade förstås inte med Tilda älskade det.

  1. Åh så kul att du håller med mig! 🙂 Ja, där är många och badar, är ju väldigt fint där och hört att många åker dit, karln gjorde alltid det med sin familj när han var liten 🙂

 2. Det är fint på ett sätt att känna så där för sin hembygd. Jag upplever att Dalarna, Gotland och Värmland är sådana landskap där man känner starkt inför sina rötter. Man är stolt över sitt ursprung och var men kommer ifrån, det skulle vara spännande att se statistik på hur många som flyttar för att återvända till just dessa landskap. Tror det är majoriteten :). Kanske är det att det bär på mycket historia det man vuxit upp i?

  1. Ja det är verkligen fint! Det kan jag också relatera till, att det är just dessa landskap som man känner lite extra för sina rötter i, och det är ju fantastiskt ändå! 🙂 Ja, kanske, hade ju varit häftigt att veta faktiskt!

 3. jag har varit i turkiet och jag längtar inte tillbaka… alpresa har jag inbokad vecka 11, det ser jag verkligen fram emot 😀

  1. Se där, då behöver jag inte åka dit… 😉 Åhhh så avundsjuk på dig för det!! 😀

  1. Åh vad kul att du tyckte det 🙂 Ja, det gör jag verkligen och åh då måste ju verkligen ta dig hit! 😀

 4. Åh vad kul att läsa dina svar om resor <3 Turkiet är inget jag är jättesugen på heller, förutom Istanbul, en weekend där hade jag kunnat tänka mig 🙂

  1. Åh så kul att du tyckte det <3 Haha gud, jag tänker precis samma sak, Istanbul vill jag se! 😉

 5. Superkul att få läsa mera svar ifrån din frågestund och bra ställe du valde när det gäller smultronställe. Du borde ju faktiskt ha frågestund oftare!! ❤️ Kram finaste vännen!

  1. Åh vad bra att du tyckte det och hoppas du gillade svaret på din fråga. JAAA det borde jag, det var ju så kul!!! KRAM BÄSTASTE VÄNNEN <3

 6. Är det inte ett par belgiska våfflor från Våffelmagasinet på Ljugarn som skymtar blad de härliga matbilderna? 😉
  Kram,
  Jenny

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *