HÄLSA: RECEPT FALAFEL-WRAPS

Gjorde en sån himla smarrig middag igår bestående av falafel-wraps! Hade aldrig någonsin gjort falafel förut, så det var en prövning men jag är helt klart mer än nöjd över resultatet och det gick utmärkt att steka dem istället för att låta dem friteras. Att käka falafel är perfekt för er som vill ha ett hälsosamt och näringsrikt alternativ att fylla ut wrapsen med och samtidigt skippa köttet! Det här lär jag äta fler gånger!
Till en sats falafel-bollar behöver du ca 230 g kikärter, 1 klyfta vitlök, 1 gullök, spiskummin efter smak, 1/2 tsk salt, peppar efter smakbehov, 1/2 dl hackad persilja och 3 msk smör- & rapsolja. Mixa alla ingredienser i en matberedare och forma sedan smeten till små bollar/biffar och stek i ca 10 min på medelvärme. Låt bollarna svalna lite och börja ordna wrapsen (tortillabröd).
Fyll varje wrap med ruccola eller bladspenat, hackad gurka, rödlök och en klick turkisk yoghurt. Strö på lite chiliflakes eller peppar, ringla över olivolja och lägg på falafel-bollar (typ 3-4 st/wrap). Avsluta med att pressa rejält med lime över wrapsen och toppa med några persiljakvistar för extra smak. Vik ihop, ät och NJUT!

0 Replies to “HÄLSA: RECEPT FALAFEL-WRAPS”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *