DREAMS EGETFÖRETAG EVERYDAY GOTLAND HOME INTERIOR STYLEMOOD

STYLEMOOD: AUTUMN UPDATE

– Inlägget är i samarbete med mitt egna företag StyleMood, www.stylemood.se –

3 positiva saker som skett senaste veckorna? Jag har haft försäljningsrekord i september, vilket är helt otroligt eftersom det vanligtvis är en lite mellanmånad! Fått nya leverantörer, framför allt från Gotland och som jag fått nätverka tillsammans med för att skapa långsiktiga och hållbara samarbeten med, sen har jag dessutom lanserat min första alldeles egna produkt, vilket är julkalendern och den har redan sålt långt över förväntan!

Hur ser företagsplanen ut från den ståndpunkt där jag står nu? Fokus ligger nu på försäljning fram till julveckan i princip, sista storleveranserna med varor kommer denna vecka och sen är det bara någon restorder som anländer om några veckor, och jag har medvetet sett till att allt finns i lager för att jag ska kunna smidigt och så snabbt som möjligt packa och skicka iväg alla inkommande kundbeställningar och julkalendrar inom dessa viktiga försäljnings-veckor. Sen är även huvudfokuset att nätverka och fortsätta prioritera min marknadsföring, för jäklar vilken viktig effekt den har.

Min personliga favoritprodukt? Det är den nya vägglampan, alltså har ni sett den? Var bara tvungen att köpa en till oss själva också och sambon ska skruva upp den idag. Och så älskar jag ERNST-produkterna som är nya för hösten!

Hur ser marknadsförings-strategin ut i dagsläget? Jag fokuserar på Instagram fortsättningsvis, har lite nya idéer att ta tag i och vinner exponeringar med hjälp av trogna följare som verkligen tycker om mina bilder, vilket jag hoppas att de ska fortsätta med. Har hittat mitt sätt att vara i sociala medier och det känns som en trygghet även när algoritmerna är som de är.

Vad för produkter är på ingång i nästa leverans? ERNST’s nya höstprodukter! Anländer torsdag-morgon till lagret och alla som har förbeställt kommer få sin paket skickade redan då. Den leveransen innehåller bland annat fantastiska vispskålar, vackra köksredskap, förvaringsburkar i stengods och även pajformer!

Kvartalsmål som ska vara uppnådda till 31a december? Jag ska ha 7000 följare på Instagram (har jag 10k så får jag tårta och bubbel av sambon), jag ska ha sålt för minst x antal kronor innan nyåret, ha haft lyckade glöggmingel under november och eftersom jag redan sista veckan i augusti hade nått årets försäljningsmål så hoppas jag att jag har nått upp till det förnyade säljmålet och att jag har ökat försäljningen av antal julkalendrar lite till och att antalet beställningar är 20% fler under detta kvartal som samma föregående år.

Kundernas favoritprodukter? Julkalendern absolut, men jag har också på sistone sålt mycket Prima-grejer (gotländskt hantverk), ERNST stengodsserie och plädar. Det är ju mystider nu och textiler får alltid ett uppsving såhär på höstkvisten.

Företagslängtan? Att nya butiken blir klar, men det blir nog inte förrän efter jul. Tror att den och att få köra ett koncept ihop med mamma kommer ge oss båda så mycket mer, både för att nå ut till kunder och olika kundgrupper, men också platsen, att jag kommer få ha en butik i en gammal pensionatsmatsal från 20-talet känns fint och vid mitt barndomshem, i Västergarn här på Gotland. Men först att få skylta om till jul i nuvarande butiken, det kommer bli så mysigt med gran och allt!

Kampanjer just nu? Julkalender-kampanjen, förköpspriset 1299 SEK gäller t o m 15/10 (ord. pris 1499 SEK), så passa på ni med! Och idag 3/10 är det sista dagen med 10% rabatt på alla julgrejer.

Bästa business-citaten jag vet? Jag älskar citat som handlar om hållbara mål och uppbyggnad, som att det jag gör idag kommer att spela en viktig roll imorgon och det är så tydligt att allt slit faktiskt börjar löna sig.

Ekonomimål och pengaprat? Årsmålet är redan uppnått och jag är glad att jag sätter realistiska mål (dubblade fjolårets försäljningsmål) och därför verkligen får uppleva att jag når det jag har satt upp och vill, för att få tydliga tecken på framgång och utveckling. Det är viktigt. Jag har inte firat ännu, men det känns alltid lika stort när man når stora mål! För övrigt så behöver jag fortsätta öka marginaler och få ner mina egna fraktkostnader, för det är där jag förlorar så mycket som kunde ha gett mig tydligare vinst och mer chans att få ta ut lön. Ett annat mål är att x antal kronor ska finnas på företagskontot när året är slut, som påvisar årets vinst.

Utvecklingstankar för tillfället? Att uppdatera webshopen, den ska få lite nya bilder och julkänsla, artikelgrupperna ska sorteras lite bättre tänker jag och så ska jag lägga till ytterligare fraktalternativ där man kan välja att få leveransen fraktfritt till Visby. Sen ska jag fortsätta nätverka för det ger mig så mycket, få in mer gotländskt och fortsätta stärka mitt varumärke med just det jag tror, brinner och står för. Inför nya året ska även nya mål sättas upp och analys av året som gått ska genomföras, det är alltid utvecklande inför kommande utmaningar och planering.

(46) Comments

 1. Grattis till försäljningsrekordet 🙂 Kram

  1. Johanna Utterberg says:

   Tack snälla du! 🙂 Kram

 2. Vilket roligt inlägg 🙂 Alltid lika roligt att läsa om ditt företagande

  1. Johanna Utterberg says:

   Vad kul att du gillade det! 🙂

 3. Åh vilket härligt inlägg!! Kram

  1. Johanna Utterberg says:

   Tack snälla du! 🙂 Kram

 4. Härligt inlägg, kul att se hur du tänker samt tycker 🙂

  1. Johanna Utterberg says:

   Tack snälla, vad kul att du gillar inlägget 🙂

 5. Åh vilken vacker adventsljusstake 😀

  1. Johanna Utterberg says:

   Visst är den fantastisk 😀

 6. Kul att läsa din uppdatering om företaget och extremt kul att julkalendern samt Prima grejerna säljs bra av oss kunder!! Kan verkligen inte vara lyckligare just nu när det går sååååå bra för dig!! <3 GULDVÄRD ÄR DU!!

  1. Johanna Utterberg says:

   Åh tack bästa du!!! Ja, så himla kul att det går bra och jag är så tacksam för att mitt slit äntligen lönar sig, känns så skönt och roligt!!! DU ÄR BÄST!!! <3

 7. Så kul! Stort Grattis till Försäljningsrekord!<3
  Måste kännas toppen 😉
  Ha en Fin torsdag!

  Kramar

  1. Johanna Utterberg says:

   Tusen tack fina du! <3 Ja, det känns så himla roligt! 🙂 Ha en fin helg! Kramar

 8. Åh men grattis till försäljningsrekordet! 🙂

  1. Johanna Utterberg says:

   Tack snälla du!! 😀

 9. Alltså jag är ju bara helt toookkär!! Vill flytta hemifrån nu!

  1. Johanna Utterberg says:

   Hihi vad kul och ja, det förstår jag! 🙂

 10. Samma här. Brukar få riktiga susgu cravings ibland 😀

  1. Johanna Utterberg says:

   Det fick jag idag, så det blev sushi till middag ;D

 11. så roligt att läsa 😀

  1. Johanna Utterberg says:

   Tack snälla 😀

 12. Så roligt och peppande allt måste kännas när det går så bra :D. Sen att ha butik nu mot jultider måste vara så himlans kul 🙂

  1. Johanna Utterberg says:

   Ja, det gör det verkligen!! 😀 Det är sååå mysigt och längtar till jul-fixet i butiken som sker om två-tre veckor! 🙂

 13. Ljusstaken på sista bilden är gaaaaalet fin! Kram

  1. Johanna Utterberg says:

   Eller hur, loooove it! Kram

 14. men grattis va skoj ja sep är ju ändå efter semester o allt så kul det går bra framåt o ernst va ska ja säga… älskar det =)

  1. Johanna Utterberg says:

   Tack snälla och ja precis, det är en sån där månad då man inte riktigt räknar med toppförsäljning.. 😉 Ja, äääälskar ERNST-produkterna!!

 15. Stort stort grattis till ditt försälningsrekord 😀

  1. Johanna Utterberg says:

   Tusen tack!!! 😀

 16. Åh så mycket inspiration!! Kram

  1. Johanna Utterberg says:

   Vad kul att du tycker det!! Kram

 17. Duktiga Du! 🙂
  Hoppas Du får en Toppen fredag och Helg<3

  Kramar!

  1. Johanna Utterberg says:

   Tack snälla! Hoppas du har en fin helg! :)<3 Kramar!

 18. Det är så fantastiskt inspirerande att läsa dessa inläggen 😀 Är så stolt över dig för att du kämpar och aldrig ger upp! Ska ge dig en shout out på instastories så förhoppningsvis så når du 10.000 😉

  1. Johanna Utterberg says:

   ÅH vad kul att du tycker det, jag tycker att det är så viktigt att göra dom också! TACK snälla, jag är envis och är glad för den egenskapen, den hjälper mig i så många lägen. Så snällt med shoutouten, jag får kämpa ett tag till men någon gång så kanske jag kommer dit! 😉

 19. Vad kul, grattis 😀

  1. Johanna Utterberg says:

   Tack snälla! 😀

 20. Vad kul att det var försäljningsrekord! Grattis 🙂

  1. Johanna Utterberg says:

   Superkul, tack så mycket! 🙂

 21. Grattis till försäljningsrekordet ! 😀 Julkalendern måste jag in och kika på! 😀

  1. Johanna Utterberg says:

   Tack så mycket och ja in och kika på den! 🙂

 22. vad kul att läsa

  önskar dig en trevlig helg

  1. Johanna Utterberg says:

   Kul att du tyckte det. Fin vecka till dig!

 23. Så fin adventsljusstake!

  1. Johanna Utterberg says:

   Visst är den snygg!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *