STYLEMOOD – WINTER UPDATE

– Inlägget presenteras i samarbete med mitt egna bolag StyleMood AB –

Nu kommer ett inlägg som jag väntat länge på att få ihop och publicera, nämligen kvartals-uppdatering för StyleMood. Jag har analyserat lite luddigt (och framför allt känt) ett rejält ökat tryck i webshopen under oktober-december, men det är först nu jag kunnat sitta ner med siffror, statistisk och bokförings-underlaget för perioden och sammanfattat kvartalet. Det jag ser störst skillnad på är givetvis ANTALET beställningar gentemot samma period föregående år, men att beställningarnas genomsnitt-värde har ökat. Det har varit en riktig utvecklingstopp och det känns fantastiskt efter allt slit.

– Webshopens totala försäljning har under senaste kvartalet gjort en ökning till nästan det 4-dubbla (!!) jämfört med summan för perioden föregående år.

– Butiken har sålt ungefär ganska precis som fjolåret, dock lite bättre och det är tack vare att det aldrig blev någon riktig lågsäsongs-dipp i oktober under hösten 2018. Men jag är inte riktigt nöjd med den lilla ökningen och här tänker jag göra sån stor revansch i höst för då är jag inflyttad i en fantastisk butikslokal med värme, snygg entré, café intill och jag planerar events som kommer generera mer kunder i omlopp även fast att det är lågsäsong. Det ska jag minsann visa er!

– Antalet beställningar har ökat med nästintill det dubbla eller rättare sagt 94%. Det är banne mig fantastiskt och jag känner det, för så mycket som jag har packat och postat de sista månaderna har jag aldrig gjort innan. Rekord, rekord, rekord!

– Mina marknadsföringskanaler har ökat i både statistik och antal följare (över 7k på Instagram nu!), vilket känns fantastiskt efter all tid man lägger ner på att nå ut. Och det är ju mitt främsta verktyg, jag behöver det för att bolaget ska kunna visa upp och förmedla just StyleMood’s sortiment, så jag måste bry mig om det, jobba aktivt med förändringar och värna om att skapa kontakter via olika kanaler. Heja StyleMood!

– Bara i oktober ökade webshopsförsäljningen med 512% (!!), alltså helt CRAZY vilket uppsving och så grymt i en månad som räknas till en sån där mittemellanmånad!

– Förutom försäljningsresultat och siffror så HÄNDE mer under kvartalet. Jag fick style:a jul hos Visby Färgcenter, jag och Josefine höll i vårt numera traditionsenliga glöggmingel och shopping med ett tjejgäng, förmedlade var nya butikslokalen skulle vara, började sända paket utanför Sverige (har skickat till både Danmark och Tyskland) och bäst av allt, StyleMood blev ett AKTIEBOLAG

Julkalendern blev en succé och höstens försäljningen hade absolut inte alls varit så bra utan den. Jag är så glad att jag vågade, jag har verkligen fått fantastiskt respons och sålde varenda en som jag bunkrat upp med. I år lanseras julkalendern 2.0 och jag hoppas på att sälja ytterligare några fler!

– Varor som sålt bäst under sista kvartalet är, förutom självklara saker som adventsljusstakar och julgrejer, fotogenlampor, klämspotlampor, Ernst ljushållare m. glas och ullplädar. Det bästa är känslan när något säljer slut inom en viss period, då vet jag att jag har köpt in precis rätt.

– Den totala försäljningen (dvs både butik och webshop) för sista kvartalet på 2018 ökade sammanfattningsvis enormt och jag mer än fördubblade summan gentemot samma period under 2017. Totalt för året så medförde det att jag kunde öka omsättningen med mer än det dubbla, rättare sagt med ca 143% och det är banne mig ett helt fantastiskt bevis på att allt slit lönar sig! Nu gör jag 2019 ännu bättre.

28 svar på ”STYLEMOOD – WINTER UPDATE”

 1. du är så duktig du e så bra

  nja mycket nu om ja kan gå tillbaka till jobbet kanske inte o försäkringk bråkar som alltid usch man orkar inte då man inte mår bra så därav många tankar alltid o dåligt med pengar skit e de 🙁

  1. Tack snälla du!! 🙂 Nej huh vad jobbigt, förstår att det sätter igång tankarna då!! 🙁

  1. JAAA det är sant!!! Tack snälla du, SÅÅÅÅ SKÖNT att se dessa resultat efter allt slit!!! <33

  1. Tack bästa du!!! Så himla kul och skönt att slitet ger resultat!! 🙂 Ha en mysig kväll <3 Kramar!

 2. Jag minns när du hade 3000 följare på instagram. Det är helt otroligt vilken utveckling du har gjort. Jag är så himla glad och stolt över dig. Vet att jag ofta skriver det men jag menar det verkligen Johanna. Det är otroligt stort att vid så ung ålder lyckas med det som du gjort. Även om vi inte har träffats (än 😉 ) så ser jag dig som en vän och vill bara det bästa för dig. Jag är helt säker på att 2019 kommer bli ett toppen år för dig <3

  1. Ja tänk vad jag växt! Det känns verkligen så kul att se resultaten idag efter allt slit och jag är så glad att du både är stolt över mig och delar min glädje, du är verkligen en sann vän även om vi inte träffats än! 🙂 Tack snälla, det värmer så att höra. Let do this! <3

  1. Vad glad jag blir att du blir det, tack snälla!! Det känns sjukt men är så glad att jag kan se resultatet av allt slit nu!!!! <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *