LÅT MIG KÄNNA MIG BEKVÄM I MIN EGEN KROPP

Höstens största mål är att ta hand om mig själv både på insidan och utsidan, något jag varit bra på att bortprioritera under året, i och med mycket stress och press från olika håll. Mitt mål målades upp när Patrik ville testa på LCHF och jag kände att det är nu eller aldrig, jag behövde den där sporren i början om att vi var två som förändrade något och tillsammans la vi om våra matrutiner här hemma. Vi började med LCHF i augusti och när jag kände vilken skillnad det gjorde dels för både humör, sockersug och mående så kändes det så skönt, på köpet fick jag bort några kilon som för mig faktiskt har varit i vägen och det gav mig en bättre trivsel i mig själv då det blev en slags lättnad. Vi har fuskdagar och myser gärna med något gott en gång i veckan, så absolut ingen stenhårt fokus, utan snarare ett steg i att lägga om matvanorna för vår bådas skull för att vi ska må bättre och ha kroppar som orkar med framtiden.
 
Mitt i allt det här påbörjade jag även min karriär som Independent Forever Business Owner och tack vare det blev vägen mot målet ännu mer glasklart, samt stegen om hur jag skulle gå vidare i viktnedgången. Jag hade ytterligare några kilon kvar till målvikt och då blev det så perfekt att köra på med Forevers egna FIT-program (dessutom får jag som bonus veta vad mina kunder går igenom när de köper någon av boxarna och hur jag ska coacha på rätt sätt), så nu har jag som ni vet betat av steg 1 som är C9 (även kallat Change 9). Efter omstarten från C9n nådde jag ner till min målvikt, men framför allt blev jag så otroligt pigg, stark i mig själv och fattade nytt tänk för mat och motion. Rekommenderar den till alla, för välmåendets skull! Nu ska jag om cirka en vecka köra igång med steg 2, vilket kalla F.I.T 1 och då handlar det om att bli smidigare i kroppen, lite mer fokus på styrkeövningar och ytterligare ett steg i mat och motions-tänket för att kunna hålla mig kvar på min målvikt. Jag har gått ner nio kilo på två månader, kilon som jag nästan undrar över ”var fan satt dom”, men det är just dom där kilona som har fått mig att känna mig så obekväm. Obekväm i mig själv när jag rört mig i arbetet, obekväm i tightare kläder och obekväm när jag sett mig själv på bilder. Jag har haft en mental spärr och inte kunnat väga mig sen jag var 13 år efter att skolsköterskan sa att jag var lite överviktig och borde röra mer på mig, samt fick höra bakom ryggen att några kallade mig tjock, det har sedan följt med mig i bakhuvudet i 10 års tid.
 
I och med att några kilon försvunnit från mig, jag är varken speciellt lång och har inte varit tjock på något sätt men klart det märks när nio kilon försvinner, så har jag fått så mycket kommentarer från folk omkring mig om att ”stopp, nu räcker det” och ”nej, nu ser du lite mager ut”. Men nej, jag ser inte mager ut, jag har fortfarande mjuk mage och hängiga överarmar och jag vill inte på något sätt bli mager. Jag är mindre än förut, men det är inte ohälsosamt på något sätt. Idag känner mig så snygg, jag har gjort något jag trodde var i princip omöjligt för mig själv och lyckats. Jag är så glad för det! Att jag nu fortsätter kämpa ett tag till för att stanna kvar på den målpunkt som jag har uppnått handlar inte om att jag ska bli mager eller bli mindre, det handlar om att jag inte vill hamna där jag varit förut, jag vill inte tillbaka till att vara obekväm i mig själv igen. Nu ser jag på mig i spegeln och tänker att jag är snygg! Är inte det att vara nöjd med sig själv? Jag behövde kämpa lite men jag är så glad att jag skapade en förändring för min egen skull. Jag vill vara hälsosam, ha ork och inte låta kroppen hindra mig, jag vill vara stark inifrån och ut. Låt mig känna mig bekväm i min egen kropp, det är trots allt med den JAG ska orka leva ett helt liv och det är bara JAG som ska tycka i den frågan.
 
 

(Inlägget är ett samarbete med mitt egna företag StyleMood. Måste skriva med detta eftersom jag presenterar två artiklar ur mitt egna sortiment, men det är inte sponsrat på något sätt.) 
 
Boxarna som jag nämner här uppe i texten är C9- och F1boxen, dessa går utmärkt att beställa direkt av mig via mailen på info@stylemood.se. Och jag svarar gärna på alla frågor ni har angående boxarna!
 

0 Replies to “LÅT MIG KÄNNA MIG BEKVÄM I MIN EGEN KROPP”

 • Så bra skrivet av dig!
  Man måste få trivas med sig själv, du är din egen bästa vän och den du med säkerhet vet att du har med dig hela livet.. man ska få må bra med sig själv.
  SV: Tack snälla! Och jaa det var så gott! Hoppas din tisdag varit fin. Kramar

 • Ja sådär säger de till mig med, – Nu räcker det, men samtidigt så visst ska ej direkt ner mer, men ej upp heller, så känns som att de inte riktigt ser, de hänger bara upp sig på att man gått ner

  Dutiig du är och kul att du också gjorde LCHF,

 • Först och främst, WOW! Starkt av dig att skriva detta, och fortsätt så! Bry dig ej om vad andra tycker, så länge DU mår bra i din kropp.

  Sen vad kul med detta Forever FIT koncept lät, skulle gärna vilja veta mer om det! 🙂

 • så bra skrivet av dig vännen!! jag försöker själv jobba med att jag ska vara bekväm med min egna kropp. 😛

  sv; jag är egentligen inte förtjust i citron te annars. så får se vad jag tycker om detta 🙂

  vad duktig du är! jag måste komma igång med min träning igen. men för tillfället så har jag inte råd att förnya mitt gymkort, så får göra det när lönen kommer. då jävlar ska jag köra igång igen! 😀

  jag dricker typ aldrig läsk annars, men julmust är ett måste när det finns! 😀 ååh, glögg och skumtomtar är såå gott. jag har glögg hemma så jag kommer nog börja dricka det snart jag också 😉

  haha ja vissa helger har jag så fullt upp att jag knappt förstår själv hur jag hinner med allt xD jora veckan har startat helt okej måste jag säga. hur har din vecka startat? 🙂 kramar <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *