-10 KG & MER HÄLSOSAM

Nu blir det lite personligt, tycker det är lite småjobbigt att prata om vikt, men sanningen är att jag är så stolt över mig själv. Satt och kikade igenom mitt bildarkiv här om dagen och hittade bilder på mig själv från slutet av augusti och jäklar ja! Det är när jag ser på bilder som jag verkligen kan ta in vilken förändring jag har gjort under hösten och sedan jag startade min hälso-resa, hur mycket starkare i kroppen jag är idag och hur min inställning till mig själv har förändrats. Vågen står på -10 kg sedan jag satte igång denna karusell och det är kanske inte så mycket, men för mig har det varit det och jag känner mig smidigare, mer full av ork och jag älskar det jag ser i spegeln. Jag vill inte på något sätt säga att jag inte tyckte om mig själv alls innan eller att vikten har någon som helst betydelse, utan jag är bara glad att jag beslutade mig för att göra något åt det JAG känt har påverkat mig negativt.
Madde till vänster och jag till höger, detta var 30e augusti 2016
Min egna teori säger att vi alla mår bra av olika saker och äntligen har jag hittat verktygen för att hjälpa just min egen kropp att må så bra som möjligt, nu när jag har kommit på hur den verkligen fungerar. För mig har kolhydrater gjort att min kropp har svullnat och magen krånglat i hela mitt tonårsliv och framåt, och när jag säger kolhydrater tänker jag på snabba sådana (alltså produkter som innehåller stärkelser, sockerarter och kostfiber) som återfinns i potatis, mjöl, pasta och bröd. Jag och sambon tog bort sånt ur vår kost och gick in på LCHF i början av augusti och oj vad fort jag märkte skillnad. Sedan hoppade jag på C9 och F1 från mitt Forever-sortiment och det är grymma fitnessboxar som verkligen har givit mig så mycket hållbara verktyg för framtiden, det har gjort att jag har lyckats fortsätta. Har lyckats trolla fram mer kvinnliga former, en midja och dessutom stärkt min självbild när jag tittar mig i spegeln.
Mitt ”nya” jag, minus 10 kg och mer välmående efter enkla förändrade kost- & motionsvanor.
Jag tror på att man kan leva sunt, utan en massa förbud och med bara lite förändring för att få resultat. Istället för kvällssnacks i form av socker så äter jag hellre en knäckis med sallad och ägg, då jag vet att det är mycket bättre än många andra saker och jag får bort sötsuget utan att käka något sött. Vi byter ut pastan, potatisen och riset mot en rejäl hög sallad eller broccoli exempelvis när vi lagar mat hemma, men vi har inget som säger att vi inte kan äta det när vi är bortbjudna eller köper thaimat/snabbmat. Vi har absolut inget problem med att köra pizzakvällar när vi vill lyxa till det och vi har inget förbud mot att inte ägna en lördagskväll åt en godispåse. Min teori säger också att man behöver inte hänga upp hela livet på att bo i ett gym eller måste springa x antal gånger i veckan, utan jag tror att så länge man jobbar med vardagsmotionen och promenerar/powerwalkar regelbundet så får man en rejäl skjuts. Träningshetsen har inte bitit så bra på mig med andra ord, utan jag powerwalkar när jag kan och vill och känner att det gör mig gott då jag rör på hela kroppen och så kan jag göra lite styrkeövningar här hemma på golvet när jag känner för det. Ni hör, inget extremt, man ska göra det enkelt för annars lyckas man inte!

0 svar på ”-10 KG & MER HÄLSOSAM”

 1. -10kg är väldigt mycket tycker jag och har man gjort ett beslut för att själv må bra så har man gjort det och det är det enda viktiga. Jag bestämde mig själv under 2015 för att jag ville gå ner några kg då jag inte längre trivdes med hur jag såg ut i spegeln sen har jag tyvärr haft problem med vikt och mat sen tonåren. Idag har jag som tur bättre kontroll över mina spöktankar men jag föll väldigt mycket för just gymmet och hitta min väg där igenom. LCHF var dock lite svårare för mig då min kropp inte mådde bra men man finner allt sina vägar. Jag vill i alla fall säga att du är jätte vacker och så länge du mår bra av dina val så är det huvudsaken <3

  1. Vad skönt att du har bättre kontroll över dina spöktankar idag och det är ju just det där man ska göra, att hitta vägen som passar en själv! Och där var det ju perfekt att du hittade gymmet! Tusen tack fina du, blir så glad för att du tycker det. Du är också så vacker ska du veta! <3

 2. Wow. Minus tio kg är oerhört bra. Jag blev ju bara stolt över minus ett kilo haha! Men skönt att du är mer nöjd än innan. Nöjd över sig själv ska man vara! <3
  Sv; jo tack, det hade jag. Och det hoppas jag att du också hade! Kram och god fortsättning 😀

 3. Blir så glad för din skull att du gjort en hållbar, hälsosam förändring som DU mår bra av. Så lätt att lyssna på alla andras version av vad hälsa är och hur man ska vara <3

 4. Jag brukar undvika att kommentera viktinlägg, mest för att jag själv har haft ätstörningar tidigare i livet. Men nu kommenterar jag ändå 😉 Eftersom att det inte verkar som att det är en ätstörning för dig utan bara en vanlig viktnedgång (eller vad man ska säga) och ett sätt att börja leva med sundare vanor.
  Jag var extremt överviktig i flera år efter att jag börjat med mängder av olika mediciner och fick ett konstant sug efter sötsaker, samt att jag mådde för dåligt psykiskt för att orka röra på mig. Tillslut mådde jag för dåligt även fysiskt (pga övervikten) för att orka röra mig. Fick väldiga problem med fötter och höfter. När jag slutade med en del mediciner och började äta regelbundet och dra ner på allt sött så började jag sakta med säkert gå ner till en hälsosam vikt som jag även kände mig bekväm med. Sen kom ju tyvärr mina magproblem och jag gick ofrivilligt ner väldigt mycket i vikt.
  Oj blev rätt mycket jag skrev nu om saker som egentligen inte har något med ditt inlägg att göra :/

  Men avslutar med att säga att jag tycker det är ett bra inlägg och det är viktigt att man känner sig bekväm med sin kropp och vikt.

 5. Men alltså åh! Det här inlägget 🙂 Så starkt och fint 🙂 Duktiga du, härligt när man har hittat den där balansen <3 Ta hand om dig. Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *