RECEPT: PASTA CARBONARA

Något av mitt allra bästa i matväg är en riktigt god pasta, I LOVE IT. I fredagskväll såg jag därför till att sno ihop en av favoriterna, nämligen en Carbonara och jissus så gott det smakade. Blir bara bättre och bättre för varje gång jag gör den och det håller även karln med om. Jag vet att flera av er har önskat recept, så här kommer det.

Koka tagliatelle (eller ja din favoritpasta) och medan du väntar på att pastan blir färdig, knaper-stek bacon och vispa ihop en smet med 2 dl grädde, 200 g riven ost (välj ost utifrån egen smak, för min del får den gärna vara en ost som smakar lite mer än vanlig gouda eller hushållsost) och 2 rågade matskedar med vitlöks-philadelphia-ost. Mhm! Ta även i en 0,5 tsk salt och vänd sedan ner detta med den färdiga pastan där du har sparat drygt en halv deciliter pastavatten i botten. Färdigt! Serva pastan toppat med det stekta baconet, en stor hög av fräsch bladsallad med ärtskott och strö över nymalen peppar.

20 svar på “RECEPT: PASTA CARBONARA

  1. Men alltså HERRE! Känner lite att jag kommer hem första veckan i Juni, så då bjuder jag nästan in mig själv på middag och förväntar mig utan tvekan det här på bordet 😉 hahaha! Kram finaste <3

    1. Ja supergott!! Det får du göra, fungerar ju minst lika bra med något annat eller helt utan! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp