MITT EGNA KNÄCKEBRÖD

Något som är ett måste på julbordet är eget knäckebröd! Och i kombinationen av gubbröra, en god sill och kall öl så blir det så jädrans gott, verkligen något av det bästa jag vet och som jag suktar efter såhär inför juldagarna. Mamma har alltid gjort knäckebröd till högtiderna och jag har själv bakat det några gånger och gjort efter lite olika, men den här gången satt jag ihop mitt egna efter lite inspiration från tidigare recept och de blev verkligen gott. Det var många som efterfrågade receptet på min instagram så passar på att dela det här med ifall om någon av er vill baka det.

Ingredienser: 50g jäst, 5dl ljummet vatten, 1tsk salt, 2 msk olja/flytande smör, 5 dl havrekross och 8-10 dl vetemjöl.

Gör såhär:
Smula jästen och häll på vattnet. Rör runt. I med resten av ingredienserna och knåda ihop till en deg. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Använd rikligt med mjöl på bakbordet, dela upp degen i ca 20-30 bitar och kavla ut med kruskavel till tunna (alltså riktigt platta) skivor. Lägg på bakplåtspapper och in i ugnen i 7-8 minuter på 250 grader. Låt svalna på galler. Ät och som jag sa, så avnjuts de allra bäst med gubbröra, en god sill eller en klick smör.

32 svar på ”MITT EGNA KNÄCKEBRÖD”

  1. Vad roligt att du tyckte det! Jaaa det blev så himla gott, så måste spara lite så du får smaka när du kommer hem!! :D<3

  1. Det blev så gott! 😀 Det borde du testa, verkligen smarrigt! Hoppas du också mår bra <3
   Kramar

 1. Så mysiga bilder!
  Roligt med ett egengjort recept. Tack för att du delar med dig.

  Svar: Tack för din omtänksamma kommentar. Jag ska verkligen njuta av ledigheten och göra sånt jag tycker om. Mycket kreativt hoppas jag kunna dela med mig av i bloggen. 🙂

  Kram <3

  1. Tack snälla du! Ja, så himla gott tycker jag och hoppas du vågar göra det någon gång! Kram <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *